top of page

Kampeerreizen

Dicht bij de natuur, zittend bij het kampvuur en genietend van de stilte van de bush... Je vergeet alles van thuis. Doe tientallen wensen, één voor elke vallende ster die je telt en verwonder je over de nachtelijke geluiden die de bush brengt.

Wordt wakker door het gekwetter van de vogels; de koffie staat klaar.... Voel de bush tot leven komen. DIt is het unieke van kamperen, met recht één van de beste manieren om Namibië te beleven!

 

Tijdens onze kampeerreizen gaan we regelmatig écht "off the beaten track", vooral in het ruige en onherbergzame Damaraland en Kaokoland. We zetten een bushcamp op, ver weg van enige beschaving, maar altijd met een eco-vriendelijke benadering en altijd met uw veiligheid in gedachten. In deze bushcamps zijn geen faciliteiten, maar u kunt nog steeds genieten van een warme douche onder de sterrenhemel.

Waar mogelijk maken we gebruik van "community based campsites". Deze zijn gewoonlijk wild, en niet omheind. Sommige hebben enige faciliteiten zoals douche, toilet en stromend water. De lokale gemeenschap profiteert hiervan want de opbrengsten gaan direct naar hun.

 

In de meer begaanbare gebieden, zoals Sossusvlei en Etosha, gebruiken we de campsites van de lodges. Deze zijn vaak omheind en hebben alle nodige faciliteiten. Meestal kunt u gebruik maken van een zwembad en bar/restaurant. In steden zoals Swakopmund en Windhoek maken we gebruik van lodges en bed&breakfasts.

 

We kamperen meestal minimaal twee nachten op dezelfde plaats, zodat we niet te veel kostbare tijd verliezen door een kamp op te slaan en af te breken en dus meer tijd hebben om het gebied grondiger te gaan verkennen.

We gebruiken  twee persoons koepeltenten, uitgerust met stretchers, slaapzakken, lakenzakken,  kussens en extra dekens in de winter. Een-persoonstenten zijn beschikbaar op aanvraag.

Het kamp bestaat normaliter uit een kampvuur, waar de gasten kunnen relaxen en waar een groot deel van het koken plaatsvindt. In het 'keukengedeelte wordt de rest van de maaltijden voorbereid, altijd van zoveel mogelijke verse produkten.
De auto beschikt over een koelkast, zodat u kunt genieten van een koud drankje na een warme, stoffige dag!

Onze kampeerreizen ​worden individueel samengesteld voor uw gezelschap. Stuur ons een email met uw wensen zodat wij een reis kunnen samenstellen die aan uw verwachtingen voldoet.

Voor kleine gezelschappen en alleenreizenden is het soms mogelijk om bij een ander gezelschap aan te sluiten. Informeer naar de mogelijkheden!

a nightly visitor to camp
a nightly visitor to camp
a nightly visitor to camp
bottom of page