top of page

Etosha

Etosha National Park werd in 1907 tot Namibië's eerste natuurgebied benoemd. Het is één van Afrika's beste natuurparken, het oostelijke gebied wordt gedomineerd door een enorme, ondiepe zoutpan, terwijl de rest van het park begroeid is met struikgewas, grasvlakten en mopanebossen. Tijdens het droge seizoen verzamelen zich tienduizenden dieren rond de drinkplaatsen, waaronder olifanten,  giraffes, neushoorn, leeuwen, luipaarden, jachtluipaarden (cheetah) en nog veel meer. Gelukkig is het park zo aangelegd dat het makkelijk is om naar de dieren te kijken. Goede wegen, bewegwijzering en meer dan genoeg uitkijkpunten maken van Etosha de perfecte bestemming om zelf met de auto te verkennen. Er zijn 3 restcamps, Okaukuejo, Halali en Namutoni bieden een keus aan accommodaties. In alle drie de restcamps vindt u ook een restaurant, een winkel en een benzinepomp.

Etosha, in de locale taal bekend als "de grote witte plek van droog water", geeft u een unieke gelegenheid om wild te zien. Dit moet u gezien hebben.

De Hoba Meteoriet

De Hoba Meteroriet werd in twintiger jaren van de vorige eeuw ontdekt op een boerderij niet ver van Grootfontein. Het is 's werelds grootste meteoriet en weegt 60 ton. Hij bestaat hoofdzakelijk uit ijzer en nikkel. Men schat dat de meteoriet ongeveer 80.000 jaar geleden op de aarde terecht is gekomen. Omdat zich geen krater heeft gevormd schat men dat de meteoriet in een flauwe baan op de aarde terecht is gekomen en daarna naar zijn uiteindelijk plaats is "gestuiterd". Om vandalisme te voorkomen is er een stenen amfitheater omheen gebouwd zodat men de meteoriet van alle kanten kan bewonderen en bij de ingang staat een informatiebord. 

Etosha en Omgeving

bottom of page