top of page

Windhoek

Gelegen op het Khomas Highland Plateau, op ongeveer 1600m hoogte ligt Namibië's hoofdstad Windhoek, voor de meeste toeristen het beginpunt van hun vakantie. Met iets meer dan 320.000 inwoners is het de grootste stad van Namibië, en het sociale, economische en culturele centrum van het land. 

Deze levendige stad is de schoonste hoofdstad van Afrika en is zeker een bezoek waard. De "Alte Feste", de Christuskirche en de drie kastelen van Heinitzburg, Sanderburg and Schwerinsburg, zijn een paar voorbeelden van het Duitse koloniale tijdperk.

In het historische  "Old Breweries" gebouw is een levendige kunst- en ambachtelijke markt ondergebracht waar u originele en eigentijdse kunst van de San, Owambo, Himba en Herero kunt vinden, maar ook uit andere Afrikaanse landen. Het is de ideale plek om geschenken en souvenirs te kopen om mee naar huis te nemen.

Er zijn veel restaurants in Windhoek, maar een diner (of alleen een drankje) in het bekende Joe's Beerhouse is aan te bevelen. Geniet van de atmosfeer en bekijk alle snuisterijen die Joe heeft verzameld terwijl u geniet van de ruime porties van de heerlijke Duitse en Namibische gerechten.

Tussen Okahandja, Omaruru en Otjiwarongo liggen 71.000 ha prachtige wildernis van Erindi. Oor- spronkelijk betekent de naam "Plek van water" in het Herero. Erindi veranderde van een kaalgegraasde veeboerderij in de jaren 70 in een jachtboerderij, maar is nu één van de meest wildrijke gebieden in Namibië. Succesvol natuurbehoud en herintroductieprogramma's hebben gezorgd voor een gezonde populatie van leeuwen, luipaard, cheetah, de eens zeer bedreigde Afrikaanse wilde hond en de zeldzame bruine hyena's. Erindi bezit ook één van de grootste populaties zwarte neushoorns in Namibië. Het gebied is malariavrij en is daarom een geschikte safari bestemming met kinderen.

Erindi Game Reserve

Erongo Mountains

Slechts een paar uur rijden vanuit Windhoek, naar het westen vlakbij de stad Usakos, ligt de Erongo bergketen. Erongo is eigenlijk een geërodeerde en uitgewerkte vulkaan die 140 miljoen jaar geleden nog actief was. In het westen ligt de Namib woestijn en in het oosten een mix van bos en savanne. Deze combinatie van ecosystemen heeft een opmerkelijke verscheidenheid in flora en fauna opgeleverd, waarvan sommige inheems of bijna inheems voor Namibië. Het gebied heeft een overvloedige en diverse verzameling aan vogels, zoals bijvoorbeeld de Damara Rockrunner, Rüppels papegaai en de Tapuitklauwier.

Het fantastische landschap, de prachtige flora en fauna, tezamen met een aantal oude rotsschilderingen, die in dit gebied is gevonden, maken het een ideale bestemming voor wandelaars.

68km oostelijk van Otjiwarongo vindt u de Waterberg. Het 405km² grote Nationale Park, opgericht in 1972, ligt op het Waterberg Plateau en hoog boven de Kalahari van oostelijk Namibië. Het gebied dankt zijn naam aan het feit dat een deel van de berg het regenwater als een spons absorbeert en zo natuurlijke bronnen vormt die het hele jaar water leveren, zelfs in het droge seizoen.

​Het gebied is van groot historisch belang want hier verloren in het begin van de 20ste eeuw de Herero hun laatste gevecht tegen de Duitse koloniale legers en vluchtten naar Botswana. Veel Herero's kwamen om door gebrek aan voedsel en water.

​Grote gebieden van de Waterberg zijn ontoegankelijk en daarom zijn veel dieren, voornamelijk bedreigde diersoorten zoals de zwarte en de witte neushoorn en de sabelantilope, hiernaartoe overgeplaatst om ze te beschermen tegen stropers en roofdieren.

Met meer dan 200 vogelsoorten en 25 verschillende zoogdieren is het een geweldig gebied om te voet te verkennen, met of zonder gids.

Waterberg Plateau Park

Christukirche in Windhoek
Wilddogs in Erindi
Erongo Mountains

Het Bergachtige Centraal Namibië

bottom of page