top of page

Er zijn veel verschillende gebieden in Namibië, allemaal met hun eigen bezienswaardigheden

De Atlantische Kust

Het ruige Noordwesten

Etosha en omgeving

De groene oase

Het bergachtige Centraal Namibie

In het bergachtige midden van het land ligt Windhoek, de hoofdstad van Namibië. De meeste toeristen zullen op enig moment in hun reis deze stad bezoeken en het vormt een ideale uitvalsbasis voor een aantal tochten. In de omgeving van Windhoek vindt u bijvoorbeeld de Erongo bergketen, De Waterberg en het Erindi Game Reserve.

Het prachtige Zuiden

De groene Kalahari

Gebieden in Namibië

Het land van de Bosjesmannen, de San. Een overvloed aan wild, spaarzaam begroeide vlakten en onmetelijke vergezichten, golvende duinen zo ver het oog reikt, veeboerderijen en traditionele dorpen, de oorverdovende stilte en eenzaamheid. Dit is zo ongeveer de optelsom van alle bezienswaardigheden van de fascinerende Kalahari woestijn. Technisch gezien is de Kalahari geen echte woestijn want er valt te veel regen..... 

Rode duinen, uitgestrekte vlakten en ruige bergen zorgen voor serene landschappen tussen de onherbergzame Namib woestijn en de stijle wanden van het Interior Plateau. Het grootste gedeelte van dit gebied bestaat uit het Namib-Naukluft Park, in totaal 50.000 km2, en hier vindt u een paar van de hoogste duinen ter wereld.  Warme tinten als abrikoos, oranje, rood en kastanjebruin geven deze duinen een abstracte schoonheid die ongeëvenaard is in de wereld. 

Namibië is het enige land ter wereld waarvan de gehele kustlijn tot Nationaal Park is verklaard. Het gebied is 1570 km lang, van de Kunenerivier aan de grens met Angola, tot aan de Oranjerivier aan de grens met Zuid-Afrika. De beschermde kustlijn bevat 4 nationale parken: Het Skeleton Coast NP in het noorden, het Dorob en het Namib Naukluft National Park in het midden en het Sperrgebiet in het zuiden, dit laatste park is gesloten voor het publiek.

Het afgelegen noordwesten van Namibië staat bekend als de Kunene regio en is ontstaan uit het vroegere Damaraland en Kaokoland. Het ruige klimaat maakt dit afgelegen gebied nogal onherbergzaam. Desondanks biedt deze streek een  aantal toeristische attracties zoals de  Himba's en de bijzondere woestijnolifanten. Reist u verder richting de grens met Angola dan maakt deze ruige en droge streek plaats voor een prachtig lommerrijk en groen rivierlandschap..

In de uitgestrekte en droge vlakten van noord Namibië ligt één van de best gewaardeerde Nationale Parken van zuidelijk Afrika. Etosha National Park is goed toegankelijk en biedt ongeëvenaarde mogelijkheden om het wild te observeren.

Een grote trekpleister zijn de verlichte drinkplaatsen in de restcamps, hier komen    's avonds regelmatig zwarte neushoorns drinken.

Het is een malaria-vrij gebied, dus een perfecte bestemming om met kinderen naar toe te gaan.

De  bijna altijd groene, vreemd gevormde Caprivi Strip bestaat voornamelijk uit bossen en moerassen en staat in sterk contrast met de rest van Namibië, dat voornamelijk uit woestijn bestaat. Ook hier treft u een grote verscheidenheid aan wild, zoals krokodillen, nijlpaarden, lechwes en buffels. De Caprivi is een paradijs voor de vogelliefhebbers en veel van de voorkomende soorten vindt u nergens anders in Namibië.

bottom of page