top of page

De Groene Oase

Kavango en Caprivi

De Caprivi is een smalle strook land, 450 km lang en ongeveer 100 km breed. Het is het meest waterrijke gebied in Namibië en bestaat uit wouden, oeverbossen, moerassen en rivieren zoals de Zambezi en de Okavango.

Katimo Mulilo in het oosten is de hoofdstad van de Caprivi. De stad ligt op de oevers van de Zambezi rivier en u vindt er winkels, banken, een postkantoor, supermarkten en een ambachtelijke markt. 

Er is een aantal Nationale Parken in de Caprivi, zoals Bwabwata National Pak, Mudumu National Park en Nkasa Rupala (voorheen Mamili) National Park. Hier vindt men een overvloed aan wild, olifanten, nijlpaarden en buffels dwalen rond in dit nog ongerepte gebied.

Mahango National Park in de Kavango is bekend vanwege de hoogste concentratie sabel antilopes ter wereld.


De Caprivi is een echt paradijs voor de vogelliefhebber. Meer dan 420 soorten vogels zijn hier gesignaleerd, waaronder ijsvogels, de Lelkraanvogel, Afrikaanse visarenden, Afrikaanse skimmers en dwergganzen. Daarnaast vindt u hier ook zeldzame soorten zoals de Senegalese spoorkoekoek en de koperstaart spoorkoekoek, de roestbuikmees, de zwartteugel babbelaars, de pijlstaart-glansspreeuw en  Bradfield's neushoornvogel.
De meeste lodges en campings bezitten bootjes en bieden "sundowners", wild- en vogelexcursies en zoetwater vistochten aan.

De oostelijke punt van de Caprivi is favoriet bij de vliegvissers die hier graag de uitdaging aangaan om tijgervis te vangen.

Voor enthousiaste fotografen, speciaal diegene die een Afrikaanse zonsondergang willen vastleggen, bieden de rustige rivieren in het noordoosten van de Caprivi volop mogelijkheden.
 

 

 

Voorbij de Caprivi

Vanaf Katima Mulilo is het slechts een paar uur rijden naar Chobe National Park in Botswana en de Victoria Watervallen in Zambia and Zimbabwe.

Chobe National Park staat bekend om zijn grote aantallen olifanten. Een hoogtepunt is een tocht op één van de houseboats, een lodge op het water. Dompel u onder in luxe terwijl u aan dek, genietend van een drankje, kijkt naar de olifanten die in het water spelen.

Mosi ao Tunya, de "rook die dondert" of beter bekend als de Victoria Watervallen is de bekendste waterval ter wereld en één van de zeven wereldwonderen.

Zowel Chobe als de Victoria Watervallen kunnen eenvoudig worden toegevoegd aan uw reisschema.

bottom of page