top of page

Dit park ligt in het oosten van Namibië en grenst aan Botswana. Grote stukken Kalahari zand maken het moeilijk begaanbaar en daarom blijft het een tamelijk onaangeroerd gebied. Er lopen ondergrondse rivieren, die zich in het regenseizoen vullen met water. Hierdoor blijft het park behoorlijk groen. Khaudum Game Park wordt vooral genoemd vanwege de  zeldzame Afrikaanse wilde hond, die hier voorkomt. Daarnaast kunt u kuddes olifanten zien, wildebeesten, roan antilopen, luipaard en leeuwen, hoewel door de dichte begroeiing het wild soms moeilijk te zien is. Met meer dan 300 verschillende vogelsoorten, waaronder veel roofvogels, is het een paradijs voor vogelliefhebbers.

Het park ligt erg afgelegen en kan alleen bezocht worden als u met tenminste 2 auto's reist.

's Werelds grootste zandvlakte, de Kalahari woestijn,  is technisch gezien helemaal geen woestijn.  Dankzij het beetje regen wat er valt groeit er een verscheidenheid aan bomen en struiken, de camelthorn of kameeldoorn (acacia erioloba), ebbenhout en andere acaciasoorten. In het voorjaar zijn de vlakten bedekt met bloemen en gras en na de zomerregens ziet de Kalahari er prachtig groen uit met grote kuddes springbokken en oryx.

De Kalahari is niet alleen 's werelds grootste zandvlakte maar staat ook bekend om een paar andere wetenswaardigheden. De grootste vogelnesten ter wereld zijn hier te vinden, die van de sociable weaver (Republikeinwever) en de Kalahari is het leefgebied van de majestueuze zwart gemaande leeuw en de nieuwsgierige stokstaartjes.

De Kalahari woestijn​

Khaudum Game Park

Kgalagadi National Park

Het Kgalagadi National Park is een grensoverschrijdend park dat zijn grenzen deelt met Namibië, Zuid-Afrika en Botswana. De rode zandduinen, spaarzame begroeiing en de droge rivierbeddingen van de Nossob en de Auob zijn een perfecte achtergrond voor de roofdieren én hun prooien en bieden volop gelegenheid voor het maken van bijzondere foto's. Het park staat bekend om zijn roofvogels en is een paradijs voor vogelliefhebbers. De Dwergvalk is de kleinste roofvogel en is vaak te vinden rondom de grote nesten van de sociable weaver of Republikeinwever, waar ze zelf ook vaak in nestelen.

De Groene Kalahari

bottom of page